95972
Book
In basket
Gotuj! roślinnie / Alicja Rokicka. - Wydanie pierwsze. - Warszawa : Marginesy, 2024. - 317, [3] strony : ilustracje ; 25 cm.
Które pierogi są najlepsze? Polskie pierogi z niemięsem? Indyjskie samosy faszerowane ziemniakami i zielonym groszkiem? Latynoamerykańskie empanadas z czerwoną fasolą i warzywami? A może… wcale nie musisz wybierać? Kuchnia wegańska nie ma przypisanego konkretnego miejsca. To fuzja różnych smaków, przypraw i składników – kuchnia bardzo autorska, pełna ciekawych połączeń. Alicja Rokicka, autorka bloga Wegan Nerd, zainspirowana podróżami po świecie dzieli się recepturami na swoje ulubione dania. Są tu przepisy na kapustę pekińską na kilka sposobów, odczarowaną polską pizzę, ravioli z fasolą, turbocynamonowe szwedzkie bułeczki, gruzińskie chaczapuri, wun sen, czyli szklany makaron prosto z Tajlandii, kolorowe sałatki, kojące makarony i kluski, roślinny street food, ale także pożywne dania jednogarnkowe i zapiekanki. A wszystko to okraszone dozą szaleństwa i zabawy.
Availability:
Wypożyczalnia dla Dorosłych
There are copies available to loan: sygn. 64 [lok. Wypożyczalnia dla Dorosłych] (1 egz.)
Notes:
General note
Na okładce: Autorka bloga "Wegan Nerd".
Bibliography, etc. note
Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again