96202
Książka
W koszyku
Autor bestsellerowych Italii na talerzu i Francji na talerzu powraca z nową książką! Wraz z François-Régisem Gaudrym, jedną z najjaśniejszych gwiazd francuskiej kuchni, odkryj kulinarną stolicę świata – PARYŻ. Gdzie paryżanie najchętniej przychodzą rano po bagietkę? Dlaczego barman to paryski zawód? Jaki jest właściwy sposób zamawiania kawy? Czy frytki tak naprawdę zostały wynalezione w Paryżu? W czym tkwi sekret paryskiej zupy cebulowej? Ile hektolitrów wina wypijają każdego roku mieszkańcy Paryża? • 255 miejsc, osób i wydarzeń, które ukształtowały paryską kuchnię • 88 przepisów na paryskie klasyki: croque-monsieur, naleśniki paryskie, makaroniki • 2 050 adresów do odwiedzenia – od street foodu przez niewielkie knajpki po luksusowe restauracje • mnóstwo map, ilustracji i smakowitych ciekawostek Zobacz Paryż oczami specjalisty od francuskiej kuchni! Udaj się do kultowych miejsc, w których jadali Coco Chanel, Aleksander Dumas, Marcel Proust. Poczuj klimat paryskiego bistro, wybierz się na kulinarną wycieczkę po wieży Eiffla i rozsmakuj się we francuskich klasykach! Prawdziwa BIBLIA francuskiego smaku WSZYSTKO, co powinieneś wiedzieć, zanim odwiedzisz stolicę Francji.
Status dostępności:
Wypożyczalnia dla Dorosłych
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 64 [lok. Wypożyczalnia dla Dorosłych] (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliografia na stronie 445. Indeksy.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej