96210
Book
In basket
Autor bestsellerowych Italii na talerzu i Francji na talerzu powraca z nową książką! Wraz z François-Régisem Gaudrym, jedną z najjaśniejszych gwiazd francuskiej kuchni, odkryj kulinarną stolicę świata – PARYŻ. Gdzie paryżanie najchętniej przychodzą rano po bagietkę? Dlaczego barman to paryski zawód? Jaki jest właściwy sposób zamawiania kawy? Czy frytki tak naprawdę zostały wynalezione w Paryżu? W czym tkwi sekret paryskiej zupy cebulowej? Ile hektolitrów wina wypijają każdego roku mieszkańcy Paryża? • 255 miejsc, osób i wydarzeń, które ukształtowały paryską kuchnię • 88 przepisów na paryskie klasyki: croque-monsieur, naleśniki paryskie, makaroniki • 2 050 adresów do odwiedzenia – od street foodu przez niewielkie knajpki po luksusowe restauracje • mnóstwo map, ilustracji i smakowitych ciekawostek Zobacz Paryż oczami specjalisty od francuskiej kuchni! Udaj się do kultowych miejsc, w których jadali Coco Chanel, Aleksander Dumas, Marcel Proust. Poczuj klimat paryskiego bistro, wybierz się na kulinarną wycieczkę po wieży Eiffla i rozsmakuj się we francuskich klasykach! Prawdziwa BIBLIA francuskiego smaku WSZYSTKO, co powinieneś wiedzieć, zanim odwiedzisz stolicę Francji.
Availability:
Wypożyczalnia dla Dorosłych
All copies are currently on loan: sygn. 64 [lok. Wypożyczalnia dla Dorosłych] (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliografia na stronie 445. Indeksy.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again